• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Відзначення Дня Соборності України в 2015 році

Відзначення Дня Соборності України в 2015 році

2015-01-22

/Files/images/e57f6cdaff50.jpg

/Files/images/Den_Sobornosti-T_Nechpurenko-2.gif

День Соборності – державне свято, яке відзначається в Україні щорічно 22 січня, у день проголошення Акту возз’єднання УНР і ЗУНР, що відбулося у 1919 році. Офіційно свято започатковане з 1999 року. Це не звичайна подія у літочисленні, а заклик до об’єднання, адже сила народу – в його єдності. З метою виховання національної свідомості учнів, поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, пробудження інтересу до вивчення історії у Слобідській ЗОШ І-ІІІ ступенів традиційно відбулися виховні заходи з нагоди цієї визначної дати.

До Дня Соборності України в шкільній бібліотеці оформлено виставку художньо-публіцистичної, науково-популярної літератури щодо історії становлення державності України, висвітлення діяльності державних діячів Української Народної Республіки і Західної Української Народної Республіки.

Вчитель історії Коваль Т.В. та учні 9-11 класів провели «круглий стіл» на тему «Соборність України – крок до єдності та незалежності».

22 січня 2015 року учні шостого та восьмого класу, разом і своїми класними керівниками Коваль Т.В. та Федусенко Т.О., на урочистій лінійці, присвяченій Дню Соборності України, познайомили школярів з історією виникнення визначної події, читали красиві вірші про нашу Батьківщину та співали пісні на честь славетної та найкрасивішої країни – України.

Україна – то наш спільний дім, наш рідний край з багатовіковою історією, працелюбними, талановитими людьми. З впевненістю можна зазначити, що значення Дня Соборності полягає не лише в історичному контексті, а насамперед у дії на майбутнє, у розвитку єдиного гуманітарного та інформаційного простору країни і поліпшення добробуту її громадян.

Ми свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, забезпечення добробуту нинішніх і наступних поколінь українців. Ми переконані, що відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба, а й моральний імператив берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.

Гідне відзначення державного свята – Дня Соборності та Свободи України – сприяє зміцненню єдності людей навколо ідеї соборної української держави, утвердженню ідеалів свободи і демократії, вихованню у громадян почуття національної гідності. Віриться, що наші вихованці стануть справжніми патріотами держави, ім’я якій – Україна!

Заступник з виховної роботи А.Ю. Сідєльнікова

/Files/images/CYMERA_20150123_100650.jpg

/Files/images/IMG_20150123_102941.jpg

/Files/images/IMG_20150123_103852.jpg

/Files/images/IMG_20150122_082048.jpg

/Files/images/e7a828d12030.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 124