-День Гідності та Свободи

2016-11-21

/Files/images/thumb-zoom-983x696-f834.jpg

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи

Одне із молодих українських свят, має, тим не менш, непросту історію і подвійне значення. Вперше цей день як святковий був відзначений у 2005 р. за указом президента Віктора Ющенка. Підставою стало початок Помаранчевої революції у 2004 р. Тоді свято був названий Днем Свободи, і під таким іменем проіснував протягом шести років — до 2011 р. Новий президент Віктор Янукович скасував указ свого попередника.

У листопаді 2013 року українці вийшли на Майдан з рішучим наміром відстояти своє бажання бути частиною Європи. Ця подія залишається значущою та вагомою для нашої держави. Вона вже вписана у сторінки Історії. Завдяки подіям, які розгортались в центрі столиці, український народ відчув в собі силу, яка може змінити майбутнє нашої держави. В нас прокинулось відчуття гідності, відваги, безстрашшя та самосвідомості.

У нелегкий час, який зараз, на жаль, панує в країні, хоробрі та сильні духом захищають територіальну цілісність України. Наші військові є втіленням справжньої свободи – без компромісів та меж. Вони – живий приклад героїзму, який переплавив у собі холодний розум та палкі серця.

З метою вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України у Слобідській школі було проведено ряд заходів.

Було оформлено тематичну виставку «Революція Гідності в Україні» .

Проведено урок пам'яті «Герої Небесної Сотні» ( 7-9 кл.) Під час уроку діти познайомилися із трагічними подіями листопада 2013 р., переглядали відеофільми «Як це було. Помаранчева революція» «Революція Гідності. Хроніка подій.». Класні керівники провели інформаційні хвилини, години спілкування «Обирай свободу», ««Героями не народжуються, героями стають». Всі ці заходи носили виховний характер.

Також 21 листопада 2016 року відбулася тематична загальношкільна лінійка «День Гідності та Свободи. Нескорена та незламна Україна». з нагоди відзначення Дня гідності та свободи України Захід підготувала заступник директора з ВР Ананьєва А.Ю. Учасники заходу згадали історичні передумови нового для українців свята, говорили про події минулого та нинішнього років, які увійдуть в історію як революція Гідності, і вшанували пам’ять загиблих у протистояннях на Київському Євромайдані хвилиною мовчання.

В цей день хочеться згадати слова Тараса Григоровича Шевченка: «В своїй хаті своя й правда, І сила, і воля». Тож давайте дивитись у майбутнє з оптимізмом та виборювати для себе та наступних поколінь те життя, якого варта наша Батьківщина.

Бажаємо усім нам миру, благополуччя, любові та достатку!

/Files/images/42557906.jpg

/Files/images/60661_1_2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 162