Тиждень толерантності та милосердя

2015-11-16

/Files/images/IMG_20151028_103127.jpg

Волонтер – той, хто віддає свій час, натхнення, знання і сили іншому з власної волі

В рамках Тижня толерантності учні волонтерського загону «Милосердя» Слобідської ЗОШ І-ІІІ ступенів завітали з подарунками до ветерана Другої світової війни Віценка Олексія Петровича.

Така робота загону тісно пов'язана з загальношкільними напрямками виховання: морально-етичним та національно-патріотичним, сприяє вихованню у дітей поваги до старшого покоління.

Незважаючи на похилий вік , ветеран разом зі своєю дочкою з радістю зустріли нас у себе в гостях. Зустріч пройшла у теплій та доброзичливій обстановці зі сльозами щастя на очах у ветерана.

Олексій Петрович народився 25 лютого 1922 р. в с. Слобода Кагарлицького району Київської області. В 1941 році на початку Великої Вітчизняної війни був призваний до лав Червоної Армії. З грудня 1942 року по грудень 1943 року воював в складі Донського фронту, 184 стрілецькій бригаді. Приймав участь в битві за Північний Кавказ.

Після перелому в 1943 році у Великій Вітчизняній війні, коли Радянські війська перейшли в контрнаступ, воював в 737 стрілецькому полку противотанкової артилерії, в складі 4-го Українського фронту. Визволяли від нацистів південні області України, Крим, Молдавію. Приймав участь в Ясько-Кишинівській операції, однією з вирішальних битв України.

В 1944-1945 рр. визволяв від нацизму країни Європи: Румунію, Угорщину. Перемогу зустрів в травні 1945 року на території Австрії. Після закінчення війни проходив службу в своїй частині на території Австрії до листопада 1946 року. Після демобілізації з Армії повернувся в рідне село Слобода, де і проживає по даний час. За успішне виконання завдань командування в боротьбі з нацистсько-фашистськими загарбниками на фронті Віценко Олексій Петровичбув нагороджений: орденом « Великої Вітчизняної війни 2 ступені»; орденом « За мужність 3 ступені»; дві медалі « За відвагу» та 11 ювілейними медалями.

Всі були задоволені зустріччю, а Олексій Петрович вдячний за те, що молодь пам’ятає та цінує ветеранів війни. Заступник директора з ВР Сідєльнікова А.Ю. залишила свій контактний телефон і домовилася, що за потреби буде звертатись за допомогою.

Наприкінці Олексій Петрович відповів на всі наші запитання, побажав успіхів у навчанні, закликав вести здоровий спосіб життя, щоб бути гідними слави наших нащадків.

Ми вдячні Вам Ветеранам за чисте мирне небо. Низький уклін вам, наші дорогі, до самої землі. А ми завжди пам'ятатимемо, якою дорогою ціною була здобута Перемога!

З повагою, Альона Сідєльнікова

заступник директора з ВР Слобідської ЗОШ І-ІІІ ступенів

/Files/images/IMG_20151028_103127.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 148