Міжнародний день сліпих

2014-11-13

/Files/images/zK8hlOFO9n8.jpg

Міжнародний день сліпих - всесвітня дата, покликана привернути увагу людей до тих, хто назавжди втратив зір і опинився у важкій життєвій ситуації. Цей день відзначається щорічно 13 листопада.

Всесвітня організація охорони здоров`я, бажаючи увічнити пам`ять про Валентина Гаюї, прийняла рішення відзначати «Міжнародний день сліпих» в його день народження - 13 листопада.

В Україні проживає близько 65 тис. незрячих осіб. У світі таких людей приблизно 314 млн. Дітей, віком до 15 років, за різними оцінками, налічується 1,4 млн.

Тому 13 листопада у школі був проведений захід, приурочений цій даті. Завідуюча сільським музеєм Аніщенко Вікторія разом з заступником директора з виховної роботи Сідєльніковою Альоною окреслили старшокласникам проблеми, з якими стикаються незрячі люди. Учні познайомилися із абеткою Брайля, вчилися вибивати літери цією абеткою.

Це є дуже важливим, адже діти в результаті таких заходів учаться бути толерантними до людей з обмеженими можливостями, виховуються почуття співпереживання та співчутливості. /Files/images/SyxB4U3nlaU.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 143