День українського козацтва

2014-10-14

/Files/images/Курені готові до змагань.jpg

14 жовтня 2014 року, на День українського козацтва та Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, в Слобідській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшло за­пальне свято «Козацькі забави» серед учнів 6-11-х класів, яке організували педагог-організатор Сідєльнікова Альона Юріївна та вчитель фізичної культури Босенко Олександр Миколайович. Альона Юріївна відзна­чила, що проведення «Козацьких забав» у школі не випадково припало на 14 жовтня, адже цього дня уславлюється справжня чоловіча мужність, сила духу та відвага. І саме ці якості слід виховувати в уч­нівської молоді, щоб зберегти в майбутньому справжній козацький дух.

З вітальним словом виступив директор школи Ільєнко Олександр Васильович, який побажав своїм козакам і козачкам весело й гарно провести чудове свято, а також гідно представити себе і свої курінні загони у козацьких змаганнях. /Files/images/Інтелектуальний конкурс - розминка.jpg

Змагання розпочалися здачею рапортів курінними отаманами кошовому отаману. Варто відмітити, що кожен навчальний клас нашої школи був окремим козацьким загоном, який мав свою назву, девіз, козацький прапор та курінного отамана.

/Files/images/Подача рапортів курінних отаманів кошовому отаману.jpg

/Files/images/Курені готові до змагань.jpg

У рамках заходу прой­шли по­казові ви­ступи класів – куренів, які демон­стру­вали козацьку завзя­тість та хист, яскраві по­єдинки з му­жності, вико­нання під су­провід фолькло­рних мотивів номерів на­родної пісні, що запалю­вали публіку козацьким ду­хом. Під керівництвом вчителя фізичного вихо­вання Босенка О.М серед команд про­водилися цікаві конкурси: «Захист Фортеці», «Кращий вершник», «Ко­зацька сила», «Передай листа турецькому султану», «Стрибки в мішках», «Перетягування канату», «Смачні козацькі страви», «Козацькі розваги»./Files/images/Конкурс Перетягни канат.jpg

Святковий захід супроводжува­вся веселим та запальним фольклором: «Гей, там на горі Січ іде», «Козаки», «Наш козацький край», «Проводи на Січ».

/Files/images/Конкурс Захист Фортеці.jpg

/Files/images/Конкурс Напиши листа султану.jpg

Даний захід прой­шов з метою залу­чення учнів школи до вивчення і пі­знання української куль­тури, створення етнокуль­турного сере­довища і орга­нізації традиційного свята в кращих українських тради­ціях.

Кiлькiсть переглядiв: 137